Joar Nesse


Joar Nesse
Jeg er 54 år har samboer og far til 3 barn og 1 stesønn.

Jeg bor i Bømlo kommune i Sunnhordland. Ble i 2023 valgt inn i kommunestyret på Bømlo som 1 av 4 representanter for INP. Jeg er gruppeleder, og sitter i formannskapet og valgnemnd.

Jeg er skipselektriker av yrke og har jobbet som det siden 1995. Etter at jeg sluttet ungdomskolen så begynte jeg på fiskeri der jeg jobbet endel år som fisker før jeg videreutdannet meg til skipselektriker. Jeg begynte da på ett verft for vedlikehold av elektriske anlegg før jeg igjen sette kursen til havs da jeg begynte i ett rederi som hadde supply, seismik og konstruksjonsfartøy i 2004. I 2012 begynte jeg i ett riggselskap som heiter COSL der jeg fortsatt jobber.

I 2014 så ble jeg valgt inn som klubbleder for fagforeningen jeg er medlem i og har vært klubbleder på heltid siden 2014. Dette har vært en vanskelig jobb da nedturen i oljebransjen begynte høsten 2014, og vi kom inn i en stor nedbemanningsrunde høsten 2015. Da var det mange saker for de ansatte som fikk oppsigelse som måtte saks behandles på en god måte, men som var en krevende jobb da fortvilelsen blant de som fikk oppsigelse var veldig stor. Når jeg så hvor store ringvirkninger den nedturen hadde for mange lokalsamfunn rundt i Norges land, og villigheten til myndighetene var minimal når det gjelder å støtte opp om bransjen generelt så våknet nok den politiske interessen enda mer en før

I 2019 så var vi en gjeng som samlet oss på ett kontor i Stavanger i Equinor sine lokaler der vi hadde samtalene om å starte ett parti, og vi planla korleis vi skulle gå frem og hvor mange støtte erklæringer vi måtte ha for å få dette til. Det ble da bestemt at partiet skulle heite Industri- og næringspartiet, og vi sette i gang med å få samlet inn 5000 støtteerklæringer for å få registrert partiet i partiregisteret slik at vi kunne stille til stortingsvalget i 2019.
Så var vi i gang. Partiprogrammet begynte å ta form, og vi begynte ringerunder for å få med oss flere slik at vi var klar til å få starte opp fylkeslag og lokallag så snart partiet vart stiftet.

Som en av grunderne til partiet med snart 5 års fartstid har jeg vært med og opprettet mange lokallag og fylkeslag, og kanskje lurt endel folk inn til å ta verv som ledere slik at vi fikk dette i gang 

Jeg har alltid hatt en visjon både i arbeid og nå i politikken. Det handler om Sunnfornuft. Er dette Sunnfornuft så gjør vi det er det ikke Sunnfornuft så gjør vi det ikke.
Jeg er en person som er ærlig, omgjengelig og lyttende, og jeg tror jeg kan være ett godt bidrag som 2 nestleder for partiet.

Håper vi alle får en veldig fin opplevelse på landsmøtet nå 26-28 april, og at vi alle kommer godt omforent gjennom landsmøtet med en godfølelse som gjør at vi alle sikter mot vårt felles mål som er ett brakvalg i 2025.

Ønsker alle delegater og kandidater ett godt landsmøte og godt valg.

Mvh
Joar Nesse
Fungerende Partileder INP