Hjem > Fylkes-og-lokallag > Rogaland > Rogaland INP

Nyheter: Distriktvennlig politikk

/images/Veg.jpg

Norge er et helt spesielt land å bo i Vi har et hardt arktisk klima og en geografisk spredning på befolkningen som må særlig ivaretas. Gjennom statseierskapet skal den norske befolkningen og den norske industrien sikres en særlig rimelig strømforsyning til kostpris. Norge har ikke mange konkurransefordeler i forhold til klimatisk plassering, men vi ønsker å skape et særlig konkurransefortrinn ift. industri, og tiltrekke oss den arbeidskraften vi ønsker oss. Distriktvennlig politikk Industri- og næringspartiet er Norges mest distriktvennlige politiske parti. Ved å ta i bruk dagens digitale verktøy kan et hvilket som helst offentlig organ desentraliseres. Distriktene skal ikke dreneres for kunnskapsarbeidsplasser ved den sentraliseringsiveren vi nå ser fra de etablerte politiske styringspartiene. Vi ser at lokalsykehus, tingretten, NAV og skattekontorene blir mer og mer sentralisert og lokalisert til fylkeshovedstedene. Dette mener vi er feil, vi ønsker å legge disse verdifulle kunnskapsarbeidsplassene dit folk vil bo. Vi vil ha fokus på helse, næring og velferd. For å kunne øke tilstrømmingen av potensielle arbeidstakere til distriktene, må det være insentiver i form av regional reduksjon på avgifter. Dette være seg på tilskudd til drivstoff- transport, varetransport og nettleie.

INP mener at utbygging av infrastrukturen her til lands er å betrakte som en utgift til inntekts ervervelse. Gode ferdselsårer bidrar til økt verdiskapning, bosetting, turisme og ikke minst trafikksikkerhet, som kommer alle til gode i en eller annen form. Det å betale bompenger, føles som en urettferdig ekstrabelastning på toppen av alle betalte skatter og avgifter i flere omganger for å skaffe seg kjøretøy og tilsvarende for å benytte dette i samfunnets interesse. Ferger er en viktig del i distriktene, og

INP definerer ferger som en del av riksveinettet, og alle strekninger uten alternativer skal dekkes over statsbudsjettet.

INP ønsker å føre en landbrukspolitikk som stimulerer landbrukets næringsvirksomhet til utvikling, økt rekruttering, økt sysselsettingsgrad og dermed sikre en bærekraftig bosetting i distriktene.

INP er opptatt av at landsomfattende handelskjeder samhandler med bonden etter intensjonene og ikke utøver makt i kraft av å være få og store. Forbrukersamvirket har lang og solid tradisjon i Norge, fra de første handelslag til nå hvor vi har fått regionale forbrukersamvirke som dekker hele landet. Det er viktig for produsentene å ha trygge og stabile mottakere som samhandler også på produsentenes vilkår.

INP vil jobbe for målrettede og gode investeringspakker for landbruket. Det gir god og trygg verdiskapning med tidsriktige driftsbygninger, lokaler og utstyr for matvareforedling i et innovativt landbruk tilpasset lokale forhold og tilgjengelige ressurser. Det samme gjelder for dem som har behov for oppgradering og opparbeidelse av dyrbar åkermark, myrområder og jord, samt tiltak for en effektiv utnyttelse av arealene. Omsetning og lønnsomhet er avgjørende for viljen til å satse og investere.

INP ønsker å tilpasse avgiftene på norske sesongvarer for å stimulere til økt omsetningen av lokalt produserte varer.

INP vil også støtte den populære trenden rundt om i landet med forhåndsbestilt utlevering av lokale matvarer, som er godkjent av Mattilsynet, og ser dette som et sterkt uttrykt ønske fra forbrukerne om å kjøpe kortreist og lokal mat.

INP vil jobbe for at kommunene rundt om i landet skal stille gode «torg» til fri disposisjon.


Våre nyheter

Er loven vår riktig? Et kritisk blikk på Norges selvstendighet og EØS-avtalen
Er loven vår riktig? Et kritisk blikk på Norges selvstendighet og EØS-avtalen
Grunnloven slår fast at Norge er et fritt og selvstendig rike, men EØS-avtalen gir internasjonale regler forrang over norsk lov. Hvordan kan vi være suverene når vi må rette oss etter lover vedtatt i Brussel uten egen stemmerett? Norge står ved et veiskille: Skal vi fortsette å klamre oss til EØS, eller gjenopprette vår fulle suverenitet? Industri-
Europa på vei mot avgrunnen? – hvilken vei skal Norge velge?
Europa på vei mot avgrunnen? – hvilken vei skal Norge velge?
Europa står ved en korsvei, og Norge må velge sin vei. Mens EU sliter med avindustrialisering, svekket innovasjon og en energikrise, styrker land som Kina og BRICS-landene sin posisjon gjennom massiv satsing på teknologi og infrastruktur. Skal Norge bli med på Europas synkende skip, eller åpne døren til nye markeder og muligheter?
Er INP historie? Overhodet ikke!
Er INP historie? Overhodet ikke!
Industri- og Næringspartiet (INP) har hatt sine utfordringer, men vi er langt fra historie. Med en dedikert kjerne av medlemmer og dyktige ledere ved roret, er vi klare til å bygge partiet sterkere enn noen gang. Nå retter vi blikket mot valgkampen i 2025, klare til å vise Norge hvorfor INP er en nødvendig kraft i politikken.
Nytenkning i motbakke: En tillitsvalgts perspektiv i INP
Nytenkning i motbakke: En tillitsvalgts perspektiv i INP
Å være tillitsvalgt i et nytt og voksende parti som Industri- og Næringspartiet (INP) er alt annet enn enkelt. Vi utfordrer det etablerte og prøver å introdusere nye ideer for å styre landet, men møter ofte skepsis, motstand og hån. Hvorfor er det så vanskelig å skape endring i et samfunn som klager over status quo? Kanskje fordi frykten for å mist
Strømprisene er for høye..
Strømprisene er for høye..
Høye strømpriser rammer husholdningene hardt. INP mener at vi må begrense eksporten av strøm og innføre en makspris for å beskytte de svakeste i samfunnet.
Olje- og gassindustrien nok en gang på slaktebenken
Olje- og gassindustrien nok en gang på slaktebenken
Statsbudsjettet er lagt frem, og nok en gang er olje- og gassindustrien ofret for å sikre politisk støtte fra SV. Dette er et slag i ansiktet på 300.000 arbeidstakere som er avhengige av næringen. Samtidig svikter LO sine medlemmer ved å støtte en politikk som undergraver norske arbeidsplasser. Hvordan kan vi akseptere at Norges viktigste industri
INP mener Et klart nei til trusler fra såkalte venner
INP mener Et klart nei til trusler fra såkalte venner
I løpet av de siste månedene har forholdet mellom Norge og EU blitt satt på prøve, spesielt med tanke på fiskekvoter
Boligmarkedet i Norge befinner seg i en dyp krise.
Boligmarkedet i Norge befinner seg i en dyp krise.
. Mens boligspekulantene nyter gode dager med høye fortjenester, sliter vanlige folk, spesielt unge, med å sikre seg en trygg og rimelig bolig
INP er tydelige på at Norge står sterkere utenfor EU/EØS
INP er tydelige på at Norge står sterkere utenfor EU/EØS
Demokrati og folkestyre er grunnleggende verdier i det norske samfunnet. INP mener at EU lider av et demokratisk underskudd, hvor beslutningsprosesser ofte skjer langt unna borgernes innflytelse og med begrenset nasjonal kontroll
EU kaller seg våre venner ? Hva skal man med fiender med slike venner?
EU kaller seg våre venner ? Hva skal man med fiender med slike venner?
I løpet av de siste månedene har forholdet mellom Norge og EU blitt satt på prøve, spesielt med tanke på fiskekvoter
Det grønne skiftet er en illusjon?
Det grønne skiftet er en illusjon?
En paradoksal effekt av det grønne skiftet er at enkelte klimatiltak selv fører til betydelig miljøskade.
Fordelene ved God Samferdselspolitikk
Fordelene ved God Samferdselspolitikk
En effektiv og godt utformet samferdselspolitikk er avgjørende for samfunnets økonomiske vekst, miljømessige fornuft og innbyggernes livskvalitet.
Skattetrykket i Norge
Skattetrykket i Norge
Norge har et av verdens høyeste skattetrykk, noe som har vært gjenstand for debatt blant politikere, økonomer og innbyggere.
Rogaland INP ser på ungdomsvold: Årsaker og Mulige Løsninger
Rogaland INP ser på ungdomsvold: Årsaker og Mulige Løsninger
Ungdomsvold er et alvorlig samfunnsproblem som har vidtrekkende konsekvenser for både enkeltindivider og samfunnet som helhet.For å adressere dette problemet effektivt, er det viktig å forstå de underliggende årsakene til ungdomsvold og utforske potensielle løsninger.
Norge en energinasjon
Norge en energinasjon
Industri- og Næringspartiet (INP) vil verne om og utvikle Norge som energinasjon. Vi skal sikre og prioritere vannkraften som forsyner norske hustander, det offentlige, næringslivet og industri i Norge.
Industri- og næringsutvikling
Industri- og næringsutvikling
INP ønsker en sterk satsing på nyindustrialisering. Vi mener det er avgjørende for AS Norge å satse på utvikling fremfor avvikling.
Distriktvennlig politikk
Distriktvennlig politikk
Industri- og Næringspartiet er Norges mest distriktsvennlige politiske parti.
Ved å ta i bruk dagens digitale verktøy kan et hvilket som helst offentlig organ desentraliseres.
Sikkerhet og forsvar
Sikkerhet og forsvar
INP ønsker å gjenreise forsvaret, særlig i nordområdene. Vi vil lytte til Forsvarets egen ekspertise blant annet ved å bifalle deres anbefaling om en ny bataljon for Sør-Norge.